Номінант на премію «Краща книга року»

Днями в обласній бібліотеці імені Михайла Коцюбинського відбулася презентація нового видання, авторами якого стали відомі на Чернігівщині науковці-історики. 

«Владні інституції Чернігово-Сіверщини. Ілюстрована історія» — таку назву має праця трьох співавторів — Володимира Бойка, Дмитра Казімірова та Сергія Леп’явка. На розсуд читачів представлена майже тисячолітня історія владних інституцій Чернігівської землі. 


Ця тема завжди приваблювала людей, а в наші буремні часи — особливо, бо розвиток сучасного суспільства вимагає нового ставлення до відповідальної влади та місцевого самоврядування. Вітаючи авторів із виданням книги, керівник інформаційної служби обласної ради Олександр Соломаха акцентував увагу на великій підготовчій роботі, яку провели автори. Він підкреслив, що до цього часу було кілька спроб систематизувати матеріали щодо владних інституцій Сіверщини, але жодна з них не була доведена до кінця. Авторам, на його думку, вдалося не тільки вивчити та проаналізувати велику кількість документів, а й донести їх до читача в цікавій і нестандартній формі. Саме тому, вважає він, це видання має стати претендентом на отримання премії «Краща книга року». 


Один з авторів книги Володимир Бойко поділився своїми враженнями від роботи над книгою. Творчий процес, зазначив він, зайняв майже два з половиною роки. Ідея створення виникла в істориків давно, але вони довгий час не могли визначитись, у якій формі краще подати інформацію. Головним критерієм ідеї було бажання зробити видання науково-популярним, щоб зміст був виключно науковим, а спосіб його подання — популярним. Коли все було готове, з’ясувалося, що грошей на видання немає взагалі. Лише допомога Німецького культурного центру, який повністю профінансував друк книги, дозволила їй побачити світ. 


Марта ЄЛІСЄЄВА, "Чернігівські відомості"

Коментарі