Навіщо сховали "Аврору"?

В.Ленін  - про ознаки виникнення революційної ситуації: "... зазвичай буває недостатньо, щоб “низи не хотіли”, а потрібно ще, щоб “верхи не могли” жити по-старому". 

Що ж нині  ми маємо в Росії? Очевидно, що верхи в Кремлі таки вже не можуть жити по-старому. Саме тому там спостерігається істерику правлячого режиму у вигляді антимайдану без майдану, судилища над Савченко, переслідування і вбивства представників опозиції і т. ін. Проблема лишень у тому, що низи в Росії продовжують жити по-старому і не бажають жити по-новому. Незважаючи ні на що, рейтинг Путіна там постійно маразматично високий і, поки що, не видно жодних передумов для його падіння. Отже, не варто сподіватися на якусь там революцію. В Росії можливий лише заколот. Та й увесь історичний досвід Російської імперії засвідчує, що зміни там наступали виключно унаслідок двірцевих переворотів, цареубивств, терактів народовольців, большевицьких заколотів чи смерті генсека при нез’ясованих обставинах тощо. 

P.S. )))
Тим часом, російські ЗМІ повідомляють, що у Санкт-Петербурзі роботи з відновлення легендарного крейсера «Аврора», якого в минулому році було відбуксировано в Кронштадт, нині зупинені на невизначений час. Злі язики гомонять, що крейсер в Кронштадті сховали не випадково. Надто вже дратівливо він нагадував гостям і жителям С.-Петербургу про революцію, що трапилася в Росії майже 98 років тому. Тоді «Аврора», більшість членів екіпажу якої були українці, дала сигнал для початку штурму Зимового Палацу більшовицькими заколотниками.
То ж човен нині прибрали від гріха подалі…

Коментарі