Пост не про Мирошниченка і Зеленського. Пост взагалі не про конкретні прізвища

Колись на початку нульових існувала партія «Нова Генерація України», яка потім влилася в партію «Трудова Україна», яка, у свою чергу, потім подробилася і вливалася в інші політичні проекти. Очолював "Нову Генерацію" відомий нині нардеп Юрій Мирошниченко. Але мова не про нього, а про його виборчий ролик під час парламентської виборчої кампанії 2002 року. Власне, лише цим роликом мені «Нова Генерація України» і запам'яталася. 

В кадрі з'являвся молодий лідер партії Юрій Мирошниченко і, проникливо дивлячись в камеру, палко звертався до електорату. Свої слова 32-річний політик завершував виборчим слоганом "Дайте молоді шанс!". На тих перших і останніх для партії парламентських виборах "нова генерація" політиків отримала 0,77% голосів. 


З тих пір минуло 17 років. Підросла нова паросль політиків. І вже на президентських виборах представник зовсім нової генерації набирає 73,22 %. Себто, попит на молодих політиків (в сенсі віку і досвіду) зрів аж 17 років! Я зараз утримаюсь від паралелей, порівнянь, політичних оцінок і такого іншого для молодих політиків і ще раз нагадаю, що мій пост не про Мирошниченка і не про Зеленського, він взагалі не про конкретні прізвища. Цей пост про гасло "Дайте молоді шанс!" 

Актуальність оновлення лав для більшості чинних політичних партій сьогодні набуває більшої гостроти, чим ближчими будуть парламентські вибори. Електорат жадає нових облич при владі. Але чи зможуть старі і нові політичні проекти врахувати суспільні настрої? Якою буде якість тих нових політичних облич?  Побачимо вже зовсім скоро…

Коментарі