Тверезість – норма життя


Виявляється пост-радянським антиалкогольним синдромом хворіє не лише українська міліція. Заборонити продаж алкоголю в дні видачі зарплати учора запропонували білоруські правоохоронні органи. Дні тверезості УВС Мінської області пропонує ввести у тих регіонах держави, де є так звані містоутворюючі підприємства: в Солигорську – "Білоруськалій", в Жодіно – "БелАЗ", тощо. Цікаво, що приклад введення "сухого закону" було вже апробовано 14 лютого у День Святого Валентина у Мінську та Мінській області, повідомляє Інтерфакс. Про намір запровадити "сухий закон" у денб білоруської міліції нічого не повідомляється.
А тим часом, як повідомляє "Газета.Ru", Шотландія вийшла на перше місце в світі за кількістю спожитого на душу населення алкоголю, такі дані наводяться в доповіді шотландського уряду. У доповіді також повідомляється, що в 2007 році шотландці вжили близько 50 млн літрів чистого спирту. Шотландець старше 16 років випиває в рік приблизно 11,8 літрів спирту, що дорівнює 570 пінтам 4% пива, 42 пляшкам горілки або 125 пляшкам вина. "Шотландія обігнала навіть Росію, де через алкоголізм середня тривалість життя у чоловіків наблизилася до 59 років," - наголошується в доповіді. Дані про Україну не наводяться.

Коментарі

CEMEH каже…
Алкоголь вбиває понад 40000 українців щороку. Ми власноруч оплачуємо своє винищення: за перше півріччя 2008 року більше 450 мільйонів гривень утекло з кишень громадян України в закрома компанії Nemiroff, а близько 715 мильйонів гривень — розчинилися в капіталі компанії «Союз-Віктан».... >>>> tvereza.info
Oleksandr Solomakha каже…
Це справді страшна статистика... Проте, у чому Ви вбачаєте вихід із ситуації? Адже з наслідком-пияцтвом безуспішно боролися вже багато разів. Як подолати причину пияцтва? Невже потрібно наступати на старі граблі?
Анонім каже…
Наткнулся на вашу запись случайно считаю что нужно всем украинцам показать данные видеоролики http://tvereza.info/downloads/video/alcoholvideo.html