Володіти навичками PR-менеджменту сьогодні надзвичайно важливо для сучасного сільського керівника


На базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій учора за підтримки Чернігівського громадського комітету захисту прав людини та проекту «Розвиток громадянського суспільства в Україні» Програми розвитку ООН в Україні відбувся семінар-навчання «Особливості зв’язків з громадськістю в роботі органів державної влади та органів місцевого самоврядування».
В роботі семінару взяли участь новообрані голови сільських та селищних територіальних громад області.
Учасники семінару багато уваги зосередили на місці і ролі зв’язків з громадськістю в діяльності органів місцевого самоврядування базового рівня. Зокрема, сільських рад. Причому немало наголошувалося на тому, що вирішення проблеми встановлення дієвих зв'язків органів влади з населенням забезпечує ефективність дій самої влади. Адже саме на враженнях громадян нерідко базується їх готовність підтримати ті, чи інші дії влади.
Аналізуючи практику застосування PR-технологій в повсякденній роботі органів місцевого самоврядування, начальник відділу інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради Олександр Соломаха розповів учасникам семінару про специфіку та досвід роботи очолюваного ним відділу. Він зокрема розповів, як за відсутності відповідних служб органи місцевого самоврядування повинні інформувати громадян про свою діяльність. «Дуже часто функції зв'язків з громадськістю виконують безпосередньо керівники місцевих рад. Саме тому володіти навичками PR-менеджменту сьогодні надзвичайно важливо для сучасного сільського керівника» - наголосив під час свого виступу Олександр Соломаха.

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Коментарі