4 жовтня 2012 року Чернігівське обласне відділення Комітету виборців України у приміщенні експертного клубу «Чиста політика» презентувало журналістам, експертам та учасникам виборчого процесу проект «ВЕБІНАРИ ДЛЯ ВИБОРЦІВ».

Обізнаність виборців – основа демократичних виборів 


4 жовтня Чернігівське обласне відділення Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» презентувало журналістам, експертам та учасникам виборчого процесу проект «Вебінари для виборців», що реалізується за підтримки Координатора ОБСЄ в Україні.

Представники ЧОВ КВУ Тетяна Корж та Ігор Чичкань презентували вебінари, з яких виборці мають можливість отримати корисну інформацію про права виборців та механізми їх захисту, про уточнення списків виборців, про виборчі бюлетені, про особливості голосування «на дому» чи за місцем перебування, про наслідки підкупу виборців і методи запобігання їм, іншу важливу  інформацію. Доповідачі вебінарів: Олександр Черненко, Голова
Правління ВГО «КВУ», політолог, громадський діяч; Олексій Горецький, Голова Рівненської обласної ГО «КВУ», юрист, правозахисник; Сергій Ткаченко, Голова Донецької обласної ГО «КВУ», експерт з виборчих процесів, громадський діяч.

Переглянувши кілька відеосюжетів із тематичних вебінарів, учасники зібрання засперечалися про затребуваність такої форми подачі інформації та погодилися, що проект розрахований на певну цільову аудиторію – небайдужих людей, активних користувачів Інтернету й популярних соціальних мереж. Місцеві експерти й політологи переконані, що через посилення обізнаності виборців у тонкощах виборчого процесу можна сподіватися на проведення в Україні чесних і демократичних виборів.


Отримати інформацію про повний перелік висвітлених питань та скористатися можливістю перегляду тематичних вебінарів можна на сайті «Вибори в Україні» http://www.electioninfo.org.ua/. Крім вебінарів у рамках проекту «Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців» на вказаному сайті надаються он-лайн консультації, а також безкоштовні юридичні консультації на «гарячій лінії» КВУ за телефоном (044) 425-21-66.

О. Різенко

Коментарі