Міжнародний фестиваль байкерів «ROUTE - 95» у Чернігові



 
























Фото Олександра Соломахи
Родзинкою заходу став приїзд до обласного центру понад 150 байкерів з України та різних країн світу. які мотопробігом по вулицям міста знайомили чернігівців зі своєю культурою.
Офіційне відкриття фестивалю розпочалося з виставки байків на Алеї Героїв та Красній площі. Там же пройшла й благодійна акція «Байкери – дітям», у ході якої відбувся збір дитячих іграшок для будинків-інтернатів області. Чернігівців та гостей міста також вітала шоу-програма за участю циркових студій, клоунів, акробатів та любителів бразильського національного бойового мистецтва  капуеро.
На прес-конференції, що відбулася у прес-клубі "Чиста політика", керівник Чернігівського міського громадського об’єднання інвалідів “Шанс” Світлана Федорова подякувала байкерам за підтримку, яку вони надають неповносправним дітям Чернігівщини. За її словами, вона навіть не сподівалася, що акція «Байкери-дітям», вийде так далеко за межі Чернігова і набуде широкого розголосу. Вона подякувала представникам міжнародного байкарського клубу «BANDIDOS» за подарунки дітям та щире їхнє бажання привернути увагу спільноти до проблем дітей Чернігівщини, у яких є серйозні фізичні вади.
У свою чергу номад відділення BANDIDOS MC України /Німеччина/ Петер Босманн, коментуючи участь себе та своїх німецьких друзів у соціальній акції, заявив, що навіть не вагався, коли отримав запрошення з України підтримати знедолених дітей. Він пам’ятає, як тяжко було йому самому в дитинстві. Адже зростав Петер без батька. Іграшок у нього було небагато, і він досі пам’ятає кожну з них… Тому ідея зібрати і подарувати іграшки дітям з Чернігівщини йому дуже сподобалася.
Президент Чернігівського відділення BANDIDOS MC України Євген Алексієнко поскаржився журналістам, що, нажаль, у суспільстві ще існує стереотип, що байкери - це брутальні люди, які позбавлені жалю та інших людських чеснот. «Це не так. Душа байкара набагато добріша, ніж про неї іноді думає соціум», - сказав пан Євген.
Фестиваль продовжився на території профілакторію «Зарічний», де відбулися рок-концерт, фаєр-шоу та показові виступи реслерів.
Організаторами та партнерами Міжнародного фестивалю байкерів «ROUTE - 95» виступили Чернігівське міське громадське об'єднання інвалідів «Шанс», Чернігівський мотоклуб «Агарта МС», театр вогню «Angels of fire», Чернігівська міська рада, Чернігівський міський туристично-інформаційний центр та культурно-мистецький центр «Інтермеццо».
Інформаційну підтримку заходу, серед інших, надавав і Перший Чернігівський фотопортал.

Коментарі