Місцеві громади навчаються протидіяти корупції в земельних відносинах

28 січня в Чернігові відбувся семінар «Механізми попередження корупційних проявів у сфері земельних відносин» для землевпорядників сільських та селищних рад Чернігівської області.

Основною темою дискусії стало обговорення проблем неврегульованості земельних і майнових відносин на місцях, що може підштовхувати не чистих на руку посадовців до корупційних дій. 

Безпосередньо про правове регулювання земельних відносин на сучасному етапі розповів Ігор Пузан, начальник управління земле-устрою та охорони земель ГУ Держземагентства у Чернігівській області. Наталія Мужикова, начальник юридичного відділу апарату Чернігівської облдержадміністрації, акцентувала увагу учасників на механізмах дотримання норм чинного законодавства органами місцевого самоврядування в контексті Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Питання забезпечення доступу до публічної інформації як одного з дієвих механізмів захисту майнових і земельних прав громадян та запобігання корупційним правопорушенням висвітлив начальник відділу інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради Олександр Соломаха. Захід проведений Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини в рамках реалізації проекту «Місцеві громади проти корупції в сфері обігу землі в Чернігівській області» за підтримки Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив.

Катерина Морейченко, "Чернігівські відомості"

Коментарі

Анонім каже…
Ого як давно у вас уже цей блог)...
Oleksandr Solomakha каже…
блогу майже сім років