Ідея для бізнесу на рівному місці



На фото, що ліворуч: сувенір з Берліну - шматочок Берлінського муру, що розділяв столицю Німеччини 28 років поспіль. Я кілька років тому придбав його собі на пам`ять за 1 евро. Зараз цей сувенірний магнітик з маленьким бетонним камінчиком прикрашає мій холодильник на кухні...
Кажуть, таких шматочків за час знесення стіни, тобто з 1989 року, туристам продано вже кілька мільйонів. А це означає, що громада Берліна, за рахунок таких же як я туристів, збагатилася і продовжує щороку збагачуватися на мільйони евро.
А ще, це свідчення раціональності, заощадливості і підприємливості німців, які, фактично з сміття, навчилися робити пристойні гроші.

На фото, що праворуч: бетонний постамент колишнього пам`ятника Леніну, що саме зараз з великими потугами зноситься в центрі Чернігова. Цій споруді 50 років. І вона так само як і Берлінський мур, є символом тоталітарного минулого, з яким наше місто поступово прощається. 

Ото ж, у мене закономірне питання: невже ні кому в голову не приходить, що на чернігівському смітті так само можна заробляти?

Коментарі