У Чернігові розпочинаються роботи з оздоровлення р. Стрижень




Так вже повелося, що напередодні початку виборчих перегонів влада анонсує про початок амбітних проектів, покликаних зробити наше місто красивішим та більш зручним. Саме так сталося і минулого вівторка.

Заступник міського голови Микола Літвінов під час прес-конференції заявив, що у Чернігові розпочато масштабний проект з оздоровлення річки Стрижень. На це з міського природоохоронного фонду вже виділено 1,5 млн. грн. із необхідних 80 млн. грн. За словами високопосадовця, не виключається можливість залучення для реалізації проекту (розрахованого на 10 років) коштів з державного бюджету. Журналістам було повідомлено, що сьогодні уряд країни планує також виділення понад 300 млн. грн. для очищення річки Десна. Що ж, аби обіцянки нарешті перетворилися у реальні справи. Адже будівництво сміттєпереробного заводу, про який міська влада говорить перед початком кожних чергових виборів, так і залишилося передвиборчою агіткою.

Позаяк, Десну і Стрижень давно потрібно "оздоровити"...
В мережі інтернет можна знайти чимало світлин початку минулого століття на яких видно, що у свій час на чернігівських річках існувало жваве судноплавство. Показово, що для того, щоб форватер річок залишався у належному стані, для очільників міста вибори взагалі не були потрібні.

Коментарі