Верховна Рада в минулу п`ятнию звільнила Володимира Семиноженка з посади віце-прем'єра


За відповідну постанову проголосували 378 депутатів з 431, що зареєструвалися в залі. Тобто, абюсолютна більшість депутатів.

Не дивлячись на те, що проект постанови про звільнення внесла фракція БЮТ, відставку підтримала також і фракція Партії Регіонів. "Діяльність Володимира Семиноженко на посаді віце-прем'єра з гуманітарних питань не відповідала програмі Партії регіонів", - так прокоментував відставку віце-прем'єра регіонал Вадим Колесніченко. Політичним рішенням називає свою відставку також й сам пан Симиноженко.


Поза сумнівом, відставка посадовця такого рівня, який ледве чи не вчора відзначив свої 100 днів роботи в Уряді, це неординарна подія. Тим більше, коли цієї відставки так швидко ніхто й не очікував. Політична передумова цьому лежить у бажанні керівництва партії влади зростити для себе так звану "зручну", керовану і нову українську опозицію. Такий собі вітчизняний проект російського опозиційного прототипу партії "Справедливая Россия". У цьому процесі постать Володимира Семиноженка як ніколи зручна. Активний політик з досвідом, академік, лідер громадсько-політичного об`єднання "Український форум", що при потребі може швидко перетворитися на партію. Принаймні розгалужена структура "Українського форуму" по областях давно вже вибудована. ПР та УФ дуже близьки за ідеологією. Хіба що УФ сьогодні через радикальні висказування свого очільника, щодо можливої реінкарнації СРСР, вважається більш проросійським, аніж Партія Регіонів. Саме це може стати в нагоді регіоналам, які на наступних парламентських виборах на теріторіях БЮТівського електорату почнуть реалізовувати виборчу стратегію, для якої і потрібна партія з ідеологією в тіні якої ПР виглядатиме більш державницькою і більш поміркованою політичною силою.

Світлина з сайту http://www.semynozhenko.net/photoalbum/

Коментарі