Чи з`явиться у Чернігові цивілізоване ставлення до безпритульних тварин?



19 березня о 14 годині в актовому залі Новозаводської районної ради (вул. Щорса, 19) за ініціативи громадської  організації «Зоошанс» відбудуться громадські слухання щодо проекту Правил утримання собак і котів. Цей проект є довгоочікуваним компромісом між владою міста та громадськими організаціям, що опікуються захистом тварин.

Проектом Правил утримання собак та котів у м. Чернігові встановлюється порядок утримання, поведінки та використання, визначення ступеню безпеки (соціальної адаптованості) в умовах міста, визначаються права і обов'язки юридичних та фізичних осіб - власників собак і котів, а також контроль, у цій сфері.


Правилами передбачено обов'язкову реєстрацію собак, реєстрація котів проводиться за бажанням власника. Реєструвати своїх вихованців повинні власники тварин, які перебувають з ними у місті більше 30 днів.

При реєстрації власник тварини отримає реєстраційне посвідчення, особистий номерний знак (жетон), а також ознайомиться з ветеринарно-санітарними вимогами щодо змісту його підопічного

Послуги реєстрації платні, пільги зі сплати таких послуг у розмірі 50% надаються при реєстрації стерилізованих тварин і тварин, зареєстрованих в Чернігівському клубі собаківництва. Звільняються від сплати послуг реєстрації власники собак і котів, які «усиновили» своїх вихованців з притулків.

Надходження від реєстрації тварин будуть повністю спрямовуватися на фінансування Програми регулювання чисельності безпритульних тварин.
Організатори громадських слухань просять прийти на захід і взяти активну участь в обговоренні нових Правил утримання собак і котів.

Фото автора.

Коментарі