Фоторепортаж з фестивалю слов’яно-варязької культури та історичного фехтування “Коровель-2012”

На мальовничому березі р. Десна біля с. Шестовиця Чернігівського району щорічно проводиться Міжнародний фестиваль слов'яно-варязької культури та історичного фехтування «Коровель». Назва походить від древнескандінавского слова «коровелер», що означає «долина заросла чагарником». Саме в урочищі Коровель, що знаходиться поруч з місцем, де в IX-XIII ст. знаходилося одне з найбільших у Центрально-Східній Європі укріплене поселення вікінгів, з року в рік фестиваль збирає сотні учасників та глядачів.




















































Участь у фестивалі беруть організації та клуби, що займаються історичним фехтуванням, історичною реконструкцією, рольовим моделюванням та іншою діяльністю, пов'язаною зі слов'янським історичною спадщиною. Всіх учасників об'єднує одна річ - любов до історії. Ніхто не звертає уваги на національність, стан, статус. Обов'язковою умовою участі у фестивалі є наявність костюма, який носили в IX-XIII століттях. Кожен представляє своїм нарядом певну епоху, країну, культуру.

Атмосфера фестивалю переносить назад в період Середньовіччя. Гості можуть подивитися лицарські турніри в номінаціях «щит-меч» і «меч-меч»; групові бої (Богурт); історичний триатлон; змагання лучників; метальників ножів; почути пісні давніх часів, відвідавши турнір менестрелів; взяти участь у старовинних обрядах і дійствах; побувати на конкурсі історичного костюма.

Незмінними атрибутами фестивалю є відвідування археологічного табору, купання в річці, фаєр-шоу, танцювальні майстер-класи та багато іншого.

Мета фестивалю - зміцнення і розвиток історико-культурних зв'язків як між різними регіонами України, так і серед слов'янських країн, відродження, збереження і пропаганда слов'янських культурних цінностей.

Коментарі