Це популярне слово "криза"

Криза задовбала. А найбільше - розмови навколо неї. Паличка-виручалочка під назвою "криза" стала зручним способом пояснити усі невдачі та проколи недолугого управління. Світ з періодичністю 10-12 років переживає цикл криз. Принаймні так стверджують дослідники. Проте, чи діє це правило для нашої держави? Таке враження, що ми живемо по якимсь іншим законам розвитку, які здоровим глуздом не осягнути.
Вільна інтернет-енциклопедія "Вікіпедія" дає наступне визначення поняття кризи. "Криза — розклад, занепад, загострення (політичних, економічних, соціальних) протиріч". Отже, якщо світ переживає лише економічну кризу, то наша держава, як справжній мазахист, зосередилася на всьому спектрі існуючих криз. І зовсім не зрозуміло, що для нас є похідним: політика приводить до економічних негараздів, чи навпаки.
Кілька місяців тому депутати Чернігівської обласної ради відчутно знизили заробну платню для працівників власного виконавчого апарату. А це, як відомо, люди, для яких згідно закону не може існувати інших джерел доходів. При цьому жодних раціональних пояснень народні обранці надати не змогли. Бо ні фінансових, ні жодних інших підстав для того, щоб покарати людей копійкою, ні тоді, а ні зараз просто не існує. Принаймні по відношенню до бюджетної сфери.

Анекдот на кризову тему.
- Куме, а ти чув що в Україні буде Евро 2012?
- От клята інфляція, ще вчора був по 7,35!

Коментарі