Король помер


Король поп-музики Майкл Джексон передчасно пішов з життя. Йому було усього 50. Він готувався до чергових гастролей у Великобританії, був зповнений натхненням для здійснення нових творчих задумів. Проте, цього не сталося. Кумир мільйонів залишив світ, назавжди вписавши в історію популярної музики власну неповторну сторінку. Сумно...
Довідка з вільної енциклопедії
wikipedia
Майкл Джозеф Дже́ксон (англ. Michael Joseph Jackson, *29 серпня 1958 — † 25 червня 2009) — американський співак, танцюрист й автор пісень, який досяг міжнародної популярності у віці 12 років як соліст дитячої групи Jackson 5, а згодом став одним із комерційно найуспішніших сольних артистів в історії й навіть був названий «королем поп-музики».
Найбільшим визнанням користуються три альбоми, записані їм під керівництвом продюсера Квинси Джонса, — «Off the Wall» (1979), «Thriller» (1982) і «Bad» (1987), причому «Thriller» занесений у Книгу рекордів Гиннесса як диск, що був розпроданий найбільшим накладом за всю історію музики (104 млн. примірників — на 2007 р.). В активі Джексона тринадцять премій «Греммі»; стільки ж раз він піднімався зі своїми синглами на перший рядок американських чартів продажів. Його ім'я двічі занесене в Зал слави рок-н-ролу — як сольний виконавець й учасник Jackson 5.

Коментарі