Стало відомим, що учора передчасно пішов з життя лідер легендарного гурту "Брати Гадюкіни" - Сергій "Кузя" Кузьмінський


Українську панк-фолк-блюз-групу "Брати Гадюкіни" на чолі з Сергієм Кузьминським було створено влітку 1988 року у Львові. До їхнього дебютного альбому "Всьо чотко" увійшло багато пісень, які пізніше стали найбільшими хітами гурту: "Всьо чотко!", "Файне місто Тернопіль", "Ми хлопці з Бандерштадту", "Було не любити", "Наркомани на городі", "Арівідерчі, Рома", "Бай, бай, мила", "117 стаття", "Карпати програли футбол".

Музиканти стали популярними у 1989 році після своєї участі у фестивалі "Червона рута" в Чернівцях. Я ж вперше наживо побачив Братів під час їхнього виступу у будинку культури Київського політехнічного інституту. Кузя виконав свою неперевершену пісню "Наркомани на городі". Зала гучно підспівувала і танцювала...
Незважаючи на свою шалену популярність, яку гурт здобув на початку 90-х минулого сторіччя, шоу-бізнес не дуже шанував хлопців.

"Брати Гадюкіни" виявилися не готовими до того, що комерціалізація естради потребує від музикантів гарного фінансового та промоутерського менеджменту. Для успішної кар`єри одного творчого хисту музикантів виявилося мало. Тому вони надовго щезають з ефіру телебачення, радіо та шпальт газет. Хлопці час-від-часу виступають у нічних клубах та дискотеках шанувальників музики 90-з років.

Кілька років тому прихильники гурту з надією сприйняли звістку, що Сергій Кузьминський знову зібрав "Братів Гадюкіних" і на CD записав ретроспективу своїх найкращих пісень. Музична спільнота з нетерпінням очікувала на появу нових пісень співаків. Проте, нажаль, цього не сталося. Тяжка невиліковна хвороба забрала від нас Сергія. Вічна тобі пам`ять, Кузе…

Коментарі