Студенти України голосують за Януковича, Тимошенко і Ющенка


3 грудня у 41 вищому навчальному закладі 11 областей та міста Києва відбулася мобілізаційно-просвітницька акція «Студентські вибори Президента України», організатором якої стала Українська асоціація студентського самоврядування.

Метою акції було роз‘яснення молодим виборцям процедури голосування на виборах Президента України, які відбудуться 17 січня 2010 року.

Також акція мала на меті визначення електоральних симпатій студентства України. Організатори акції наголошують, що результати «Студентських виборів» не варто сприймати як репрезентативне опитування.

З 8 до 11 години у 41 ВНЗ волонтери Асоціації роздавали студентам бюлетені, в яких значилися прізвища всіх 18 кандидатів, а також позиція «Не підтримую жодного кандидата»
Загалом у «студентських виборах» взяло участь понад 32 тисячі студентів. За підсумками підрахунку голосів результати «Студентських виборів Президента України» наступні.



Загальні результати голосування:
Віктор Янукович - 21,9%
Юлія Тимошенко - 20,3
Віктор Ющенко - 17,5
Не підтримую жодного кандидата - 10,1
Сергій Тигіпко - 6,4
Арсеній Яценюк - 5,8
Анатолій Гриценко - 4,1
Олег Тягнибок - 3,9
Володимир Литвин - 3,7
Василь Противсіх - 1,5
Інші кандидати - 4,8
Разом - 100% (32495 чол.)

Під час «студентських виборів» не обійшлося без непередбачуваних обставин. Так, під час проведення акції у Київському національному університеті імені Траса Шевченка до волонтерів Асоціації підійшли невідомі, які назвалися представниками Служби безпеки України і почали розпитувати про організаторів та мету акції. У Полтавській державній агарній академії на 11 годину була запланована зустріч студентів з кандидатом на пост президента України Арсенієм Яценюком. Для уникнення звинувачень в агітації за кандидата організатори акції змушені були закінчити проведення «студентських виборів» на півгодини раніше від запланованого.

Разом з ти студенти дуже часто підходили до заповнення бюлетенів творчо і з гумором. Зокрема в бюлетенях можна було зустріти такі результати «волевиявлення»: “Вибори є, але вибору немає !!!», «Голосуй за Лупана», «Голосуй за себе, Всі брешуть», «Тігіпко Ай лав Ю, кол мі!» тощо.

У Чернігівській області області «Студентські вибори Президента України» проходили у наступних ВНЗ:
- Чернігівський державний педагогічний університет ім.. Т.Г.Шевченка;
- Чернігівський державний технологічний університет;
- Чернігівський державний інститут економіки і управління.

Результати голосування по Чернігівській області наступні:
Янукович 18,8%
Тимошенко 20,9%
Ющенко 17,3%
Не підтримую
жодного
кандидата 11,6%
Тигіпко 6,5%
Яценюк 5,3%
Гриценко 4,2%
Тягнибок 3,8%
Литвин 3,1%
Противсіх 1,7%
Інші кандидати 6,8%
Разом 100%

Прес-служба УАСС

Коментарі