Тема дострокових парламентських виборів в Україні дедалі все більше нагадує славнозвістне “Стратити не можна помилувати”

Сьогдні Апеляційний адмінсуд Києва виніс рішення в справі про оскарження Секретаріатом Президента призупинення Київським окружним адмінсудом указу Президента про розпуск ВР.

Суд ухвалив скасувати рішення Окружного адміністративного суду Києва від 10 жовтня 2008 г; закрити провадження в справі оскарження указу Президента у зв'язку з тим, що це питання знаходиться не в юрисдикції даного суду. Як йдеться в рішенні суду, це питання знаходиться в юрисдикції Конституційного суду України. Також суд ухвалив частково задовольнити апеляційну скаргу Президента на постанову Окружного суду.

У свою чергу представник Президента в судах Руслан Кирилюк зазначив, що скарга задоволена частково, оскільки сторона Президента не вимагала закриття провадження в справі. "Таким чином, судових перешкод для старту виборчого процесу на даний момент не існує", - підкреслив Кирилюк.

Крім того, як повідомив народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко, рішення Окружного апеляційного адміністративного суду вводить 5-денне обмеження на прийняття указів Віктором Ющенком по проведенню позачергових виборів.

Крім цього, за його словами, діє 5-денний строк, протягом якого, сторони можуть оскаржити рішення суду. "А це означає, що протягом цього строку Президент не має права видавати будь-які укази, пов'язані з проведенням позачергових парламентських виборів. Тобто, ситуація юридично така, що протягом 5-ти днів залишається статус-кво відносно проведення - непроведення виборів", - сказав Писаренко.

За повідомленням РБК-Україна та Кореспондент.net

Коментарі