Чернігівська міська рада обрала секретаря

Ним став 36-річний "регіонал" Олег Шеремет. Його кандидатуру на розгляд депутатів міський голова сьогодні виніс повторно, після того, як на минулому тижні для обрання Шеремета на посаду секретаря міськради забракло усього два голоси. Як повідомив відділ зв`язків з громадськістю міської ради, таємне голосування відбувалося в закритому режимі. "За" кандидатуру Олега Шеремета проголосували 29 депутатів із 31, які взяли участь у голосуванні, один "проти" та один бюлетень був визнаний недійсним. У роботі сесії на момент голосування брали участь 47 депутатів та міський голова.

Питання про обрання нового секретаря постало після того, як влітку цього року депутати висловили свою недовіру секретарю міськради тридцятирічному соціалісту Віталію Гольцю. За припущенням місцевих ЗМІ, за відставкою Гольця стояв екс-міський голова Чернігова і колишній міністр транспорту та зв’язку соціаліст Микола Рудьковський. Чорна кішка пробігла між однопартійцями тоді, коли після відмови Рудьковського від крісла чернігівського мера на користь мандата депутата Верховної Ради, Голець дистанцювався від активного партійного життя і зосредився "виключно на своїй посаді". Цікаво, що "рука Рудьковського" була помічена і в невдалій першій спробі депутатів обрати Шеремета на вакантну секретарську посаду. Начебто, колишнього міністра не влаштувало в особі Олега Шеремета те, що той у свій час виступив на захист свого колеги Гольця і публічно натякнув журналістам на причетність Рудьковського до тиску на депутатів...

Як би там не було, а новий секретар Чернігівської міської ради вже є. Тепер аналітики намагатимуться змоделювати ситуацію як зміниться розстановка політичних сил в місті після посилення ролі Партії Регіонів в Чернігові в особі Шеремета. Найбільш ймовірною моделлю є така: за пів-року-рік депутати висловлюють недовіру чинному міському голові Олександру Соколову. Згідно законодавства секретар міської ради виконуватиме обов’язки мера доти, поки Верховна Рада не призначить дострокові вибори міського голови. А це, з огляду на непрогнозовану ситуацією навколо самого Українського парламенту, може статись нескоро. За час цієї невизначенності Олег Шеремет зміцнюватиме свій імідж і до наступних виборів міського голови буде однією з найреальніших (в очах виборців) і найвпливовіших (за посадою) кандидатур на посаду міського голови. Що ж, поживемо - побачимо.

Довідково:

Олег Семенович Шеремет, кандидат юридичних наук, 1972 року народження, депутат Чернігівської міської ради від Партії регіонів. До обрання на посаду секретаря – декан юридичного факультету Чернігівського державного інституту економіки і управління. У депутатському корпусі працював у постійній комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку.

Одружений, виховує сина.

Коментарі