За звичай про покійника говорять добре, або нічого. Про Лєніна, як про "вічно живого", говорять усіляке й досить багато. Особа вождя світового пролетаріату дійсно є непересічною, а для багатьох його послідовників навіть священною. Інакше й не поклали б атеїсти тіло його після смерті до мавзолею. Проте, мова не про божественну сутність людтни. Як не як, а усі ми - хороші чи погані - усі ми є створіннями божими, навіть коли в це хто і не вірить. Мова, яку я веду, про людську мораль.

Займаючись інтернет-серфінгом випадково натрапив на сторінку http://www.vilenin.info/ де відбувається голосування щодо можливого виносу тіла Володимира Лєніна з мавзолею.

Понад 14 тисяч користувачів всесвітньої павутини вже проголосували, намагаючись дати свій варіант відповіді на питання: "Що б Ви вчинили з тими, хто хоче винести тіло В. І. Лєніна із Мавзолею?". Самі результати голосування мало цікаві. Бо тих, хто схвалює намір поховати Лєніна, і тих, хто цей намір засуджує, приблизно порівну. Цинізмом виглядає сам факт проведення такого роду опитування, яке, скоріше, виглядає знущанням над людською гідністю, аніж пошуком вирішення проблеми. Бути похованим після смерті - таке ж невід`ємне право людини, як і її право на життя. Його не можна, ані відняти, ані навіть просто обговорювати. Отже, російській владі нарешті слід виявити мужність і поховати тіло Лєніна. При цьому жожних дискусій та консультувань з громадськістю не влаштовувати.

Фото
автора.

Коментарі